AUVILLAR

CEMENTERIO DE AUVILLAR (DEUX RIVES) FRANCIA
El cementerio de Auvillar en Deux Rives está situado en uno de los laterales de la Iglesia de Saint Pierre, es un cementerio de dimensiones muy reducidas aunque muy bonito al estar al refugio de la iglesia.

Por desgracia una de las cosas desagradables que pude observar en este pequeño pero muy bonito 
cementerio y posteriormente en muchos mas de la región es la expropiación o mas bien "expoliación por parte de las autoridades de las tumbas y panteones que en principio están "abandonadas" ya que sus propietarios no las pueden conservar.


Algunas de estas son muy antiguas y datan por la información que pude conseguir del 1871 aunque otras de las afectadas son mucho mas recientes, alguna con fecha de deceso del 1972.
Aunque la mayoría se vea claramente que son concesiones a "Perpetuité" esto no evita que sean arrancadas del suelo desapareciendo así cualquier vestigio de ellas así como también de su "Historia" personal aunque solo fuera en la presencia de la tumba de las familias y sus restos mortales.


Supongo que la falta de espacio y el precio del metro cuadrado de terreno hacen que prevalgan y nos obliguen a olvidar a nuestros ancestros, soy de la opinión de que los ayuntamientos deberían hacerse cargo de su mantenimiento ya que con concesiones a perpetuidad y evidentemente sus inquilinos no pueden hacer las labores de mantenimiento.


Por lo que pude apreciar el día que visité este pequeño cementerio y por la gran cantidad de notas expropiatorias que tenían la mayoría de las tumbas casi todas van a correr la misma suerte que las ya extraídas de sus sitios centenarios y no precisamente por su mal estado de conservación como se puede apreciar en alguna de estas.






















CARCASSONNE

CEMENTERIO DE LA CITÉ DE CARCASSONE (Languedoc-Rousillón FRANCIA)
El Cementiri de la Cité de Carcassonne es troba a les portes de la Ciutadella de Carcassonne és un cementiri que per la seva situació resulta molt interessant i molt facil de visitar a causa de la seva reduïda superfície la qual cosa implica que estigui molt massificat


El Cementiri de la Cité de Carcassonne és un dels quatre de la ciutat i probablement, el més popular de tots i el que més interès té, encara que no rebi moltes visites dels milers de turistes que arriben fins a la ciutat cada dia. En el recinte es poden veure diverses làpides, la majoria de pedra i amb un disseny bastant particular. Les creus, elements funeraris i estàtues d'àngels i verges estan presents en les tombes.


No hi ha moltes flors en aquest cementiri, però moltes de les tombes de pedra tenen sobre elles una quantitat de petites lloses, deixades allí per familiars i amics del difunt. En aquestes petites làpides, que reben el nom de souvenirs o records, ja que les inscripcions que apareixen en ells es refereixen a la persona o persones que estàn enterradas allí. Així, poden ser d'escenes religioses, com a verges o àngels, però també coses relacionades amb la seva professió o les seves aficions.


Les primeres tombes daten de l'any 1800, però també hi ha més recents, ja que es reutilitzen per descendents dels ocupants originals. Passejar per aquest cementiri és fer un recorregut per la història de Carcassonne, en un ambient bastant allunyat de la tumultuosa presència dels turistes que inunden la Ciutadella.


Una altra de les particularitats d'aquest cementiri és el gran numero de tombes amb "esments" podríem dir-ho d'alguna manera de les dues grans guerres mundials i de les guerres de les colònies particularitat que es repeteix en gairebé tots els cementiris francesos visitats.






















FOTOS © ARTETERN

Tombes remarcables
A la dreta de l’entrada del recinte, sobre el mur, una placa assenyala la tomba de Georges Bruguier, nascut a Nîmes l’any 1884. Va ser parlamentari i va refusar atorgar plens poders al govern de Vichy. Morí el 20 d’agost de 1962. El seu fill, Michel Bruguier, nascut l’any 1921, va ser advocat i cap dels FFI del Gard. Morí a París l’any 1967.
Panteó de les Germanes de Saint-Vincent de Paul.

Família Michel Sabatier. Industrial nascut a Limoux l’any 1851. Va fundar una destil·leria, on produí un licor anomenat « La Micheline ». Fou un reconegut mecenes. Va morí l’11 de desembre de 1918. En aquesta tomba també hi reposa el seu gendre Georges Bruguier (1884-1962).
Michel Jordy, nascut el 30 de maig de 1863, va ser agutzil, fotògraf, historiador i arqueòleg. Va fundar la societat anònima de l’Hôtel de la Cité l’any 1911. Morí el 28 de febrer de 1945.
Imponent panteó dels germans Georges (1837- 1893) i Prosper Bacou (1839- 1892), realitzat per l’arquitecte G. Vidal i l’emprenedor Carbou.
Al bell mig del camí principal s’hi erigeix una estela a la memòria d’Antoine Fournier (1774-1854), mort a la seva propietat de la Forcate (Villesiscle).
Capella amb les restes dels sacerdots de la població. Entre ells cal destacar el canonge Auguste Pont, nascut a Chalabre l’any 1880. Era l’encarregat de la basílica de Saint-Nazaire. Durant el seu sacerdoci, realitzà tasques a la presó i va preparar per a la mort els joves condemnats durant l’any 1944. Morí el 9 de maig de 1964.
Guillaume Besaucèle, nascut a Saissac l’any 1712, va ser vicari general de Mgr de Bezons i favorable a l’esperit revolucionari. Va ser elegit bisbe del departament l’any 1791 fins a la seva mort, el 4 de febrer de 1801.
Armand Bazin de Bezons, nascut a Paris el 30 de març de 1701, va ser bisbe de Carcassonne des de 1730 fins a la seva mort, l’11 de maig de 1778. Va ser una de les grans figures del segle ja que influencià sobre la vida religiosa i sobre l’administració civil de la seva diòcesi.
Pierre Malbosc, nascut l’any 1797 en el sí d’una família de negociants i hotelers, que administraven el Chapeau Rouge, a la Trivalle. Va exercir com a advocat i també va ser director de l’hospici. En reconeixement, l’ajuntament li va erigir una estela. Morí el 10 de setembre de 1854.
Joseph Poux, nascut l’11 d’abril de 1873, va ser arxiver de l’Aude i autor d’una remarcable obra de cinc volums sobre la història i la descripció de la Cité. Morí el 9 de juny de 1938 i va ser enterrat a la Cité perquè en va promoure la restauració.
Louis Amigues, nascut l’any 1904. Al capdavant dels socorristes, va contribuir a salvar les vies de comunicació durant l’alliberament de la ciutat, l’any 1944. Va ser suboficial de bombers, funció que va desenvolupar després de la guerra. Morí l’any 1955.
Raymond Chesa, nascut a la Trivalle el 10 de febrer de 1937, va ser professor de ciències físiques. Va ser elegit alcalde l’any 1983. Va obtenir la classificació de la Cité i del Canal com a Patrimoni mundial de la UNESCO. Va promoure la restauració dels edificis de la Bastide i el turisme de la ciutat. Va morí l’11 de gener de 2005. La seva tomba és moderna.






MONT-DE-HUISNES

CEMENTERIO MILITAR ALEMAN DE MONT-DE-HUISNES (NORMANDIA)



El cementerio militar alemán de Mont d'Huisnes se encuentra a un kilómetro al norte de Huisnes-on-Sea, en una colina de 30m de alto, aquí se encuentran 11.956 muertos de la Segunda Guerra Mundial. que está a la vista del Mont St Michel.


En el Cementerio se transfirieron los cadáveres de los departamentos de Morbihan, Ille et Vilaine, Mayenne, Sarthe, Loir y Cher, Indre y Loira, de Vienne, Indre y las Islas del Canal de Guernsey, Alderney, Jersey y Sark. El mausoleo es un edificio circular con dos pisos de un diámetro de 47 metros.


En la fachada interior, un pasillo cubierto fue construido en la planta baja y otro arriba, detrás de la cual está a 34 criptas en cada nivel. En cada cripta se encuentran 180 cuerpos. Los nombres de los muertos están inscritos en una placa de bronce. El centro del patio de hierba, se encuentra una gran cruz. El mausoleo fue inaugurado 14 de septiembre 1963.



Como el resto de cementerios alemanes visitados por esta zona se desprende de ellos una frialdad abrumadora.


Este es un recinto con una cruz en el centro con un jardín de forma circular de unos 50-60 metros de ancho rodeado por un edificio de dos plantas con 34 criptas en cada nivel.


En cada cripta se encuentra 180 tumbas de oficiales y soldados alemanes, con cerca de mas de 6000 tumbas.


Lo mas desolador de este recinto es ver la edad en las tumbas de muchos soldados aquí enterrados algunos de ellos con menos de 18 años.


Desde el cementerio se tienen unas vistas espectaculares del Mont Sant Michell.